Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5630 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel

Who's Online
 69 guest(s) on-line.
 0 member(s) on-line.



You are an anonymous user.
Register Now!
 Rob:  9 mins ago
 HyperionHolding:  10 mins ago
 eliyahu:  19 mins ago
 hUMUNGUs:  19 mins ago
 davebraco:  22 mins ago
 vox:  27 mins ago
 klx300r:  32 mins ago
 bison:  34 mins ago
 libz:  50 mins ago
 Jasper:  53 mins ago

Software News   Software News : SambaMatic update now on OS4Depot
   posted by jtubbs on 20-Jan-2007 2:18:11 (3515 reads)
SambaMatic now has the ability to find the servers on your network for you. No longer do you have to twiddle with config files, server names, addresses, etc. The only thing you need to know is the name of your network group. Please download and try.
Have fun!
    

Related Links
· More about Software News
· News by jtubbs


Most read story about Software News
UBoot 2010.06.04 for Sam460ex available

Last news about Software News
Ultimate Creative is back, MagicUAE is out
Printer Friendly Page  Send this Story to a Friend

PosterThread
Moxee 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 20-Jan-2007 2:28:08
#1 ]
Team Member
Joined: 20-Aug-2003
Posts: 6291
From: County Yakima, WA State, USA

Must be in the Uploads section. On my way.


_________________
Moxee
AmigaOne X1000
AmigaOne XE G4
I'd agree with you, but then we'd both be wrong.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Panthro 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 20-Jan-2007 2:32:33
#2 ]
Regular Member
Joined: 31-May-2006
Posts: 386
From: Unknown

always a handy feature!!


_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Moxee 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 20-Jan-2007 2:41:47
#3 ]
Team Member
Joined: 20-Aug-2003
Posts: 6291
From: County Yakima, WA State, USA

Rats! It doesn't seem to be available yet. I'll check in the morning.


_________________
Moxee
AmigaOne X1000
AmigaOne XE G4
I'd agree with you, but then we'd both be wrong.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
spotUP 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 20-Jan-2007 3:13:30
#4 ]
Elite Member
Joined: 19-Aug-2003
Posts: 2896
From: Up Rough Demo Squad

released now.


_________________
AOS4 Betatester, Peg2, G4@1ghz, Radeon 9250 256mb, 1gb RAM.

http://www.asciiarena.com
http://www.uprough.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Valiant 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 20-Jan-2007 5:07:53
#5 ]
Super Member
Joined: 22-Oct-2003
Posts: 1091
From: West of Eden, VT USA

I get a "Bind error in Startup". What does that mean?


_________________
--
-=#Val#=-
Valiant@Camelot
<tsb>
<tsb>
Amiga 1000; Amiga 2000; Amiga 3000T; CD-TV; CD32;
AmigaOne-XE 800Mhz G4;Sam400ep 666Mhz;
AmigaOne X-1000 1.8Ghz PA6T-1682M

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Framiga 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 20-Jan-2007 17:11:55
#6 ]
Elite Member
Joined: 5-Jul-2003
Posts: 2212
From: Unknown

Very useful tool! i'm quite sure that many will appreciate it. Thanks a lot


_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
royleith 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 21-Jan-2007 11:44:04
#7 ]
Cult Member
Joined: 31-Jul-2003
Posts: 765
From: UK

It's brilliant! The last one was perfectly usable, but this just does the job.

Thank's loads for your continued work. This deserves to be a contribution in OS4.0.

Umm... No luck with the unmount, then?

Regards
Roy Leith

 Status: Offline
Profile     Report this post  
jtubbs 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 21-Jan-2007 20:00:23
#8 ]
Regular Member
Joined: 10-Sep-2003
Posts: 396
From: Twin Falls, Idaho

Gee.....Thanks!
As far as an unmount it's somewhat low priority. In time I might try to find a way to add that functionality into SambaMatc. I want to see SambaMatic eventually evolve into a complete network solution.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Hans 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 21-Jan-2007 20:19:44
#9 ]
Elite Member
Joined: 27-Dec-2003
Posts: 4896
From: New Zealand

I get the "Bind error in startup" as well. However, I didn't get it when I started SambaMatic immediately after reseting my machine. It looks like it happens after nmbd starts up due to my A1 getting a netbios packet from my WinXP machine. Either way, it can't seem to find my WinXP machine. Having said that, my XP machine seems to have trouble finding other machines at times as well. The WinXP firewall is switched off so I'm not sure what's causing that.

Hans


_________________
http://hdrlab.org.nz/ - Amiga OS 4 projects, programming articles and more. Home of the RadeonHD driver for Amiga OS 4.x project.
https://keasigmadelta.com/ - More of my work.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Moxee 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 21-Jan-2007 23:34:04
#10 ]
Team Member
Joined: 20-Aug-2003
Posts: 6291
From: County Yakima, WA State, USA

@ jtubbs

Wow, this is working nice now. I received no joy on the first day of try, but later when ready to shut down I rechecked my Workbench, WALLA!, there was an icon for XP in the same name I entered into SambaMatic. The next day the icon came up instantly. Nice!

Now, I wish XP could show my AmigaOne.

__________________
Moxee


_________________
Moxee
AmigaOne X1000
AmigaOne XE G4
I'd agree with you, but then we'd both be wrong.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
jtubbs 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 21-Jan-2007 23:39:23
#11 ]
Regular Member
Joined: 10-Sep-2003
Posts: 396
From: Twin Falls, Idaho

@ Hans
Quote:
get the "Bind error in startup" as well. However, I didn't get it when I started SambaMatic immediately after reseting my machine.


Interesting. I haven't been using nmbd so it wasn't part of the mix on this end. Your experience gives me a starting point in trying to find out what's going on here. Just off the top of my head, I can't think why nmbd should cause a problem, but I'll do some checking.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pvanni 
Re: SambaMatic update now on OS4Depot
Posted on 22-Jan-2007 13:45:17
#12 ]
Regular Member
Joined: 25-Aug-2003
Posts: 464
From: Lecco, Italy

@Moxee

Quote:
Now, I wish XP could show my AmigaOne.


maybe you can look here

http://amigaworld.net/modules/features/index.php?op=r&cat_id=4&rev_id=154&sort_by

Regards,
Paolo

 Status: Offline
Profile     Report this post  
[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle