Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5824 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
Home
Features
News
Forums
Classifieds
Links
Downloads
Extras
OS4 Zone
IRC Network
AmigaWorld Radio
Newsfeed
Top Members
Amiga Dealers
Information
About Us
FAQs
Advertise
Polls
Terms of Service
Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
58 crawler(s) on-line.
 14 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 amyren

You are an anonymous user.
Register Now!
 amyren:  34 secs ago
 deadduckni:  6 mins ago
 sTix:  6 mins ago
 Krethx:  13 mins ago
 towo2099:  27 mins ago
 outrun1978:  31 mins ago
 Argo:  55 mins ago
 Musashi5150:  56 mins ago
 Wol:  59 mins ago
 Vidar:  1 hr 10 mins ago

/  Forum Index
   /  Amiga OS4 Hardware
      /  Where be Tabor?
Register To Post

Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 Next Page )
PosterThread
OneTimer1 
Re: Where be Tabor?
Posted on 12-Jan-2020 12:51:53
#161 ]
Cult Member
Joined: 3-Aug-2015
Posts: 557
From: Unknown

@Templario

Quote:

Templario wrote:
Here is the Tabor:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Veliki_Tabor_Castle


Or the other 'Mont Tabor' :
https://de.wikipedia.org/wiki/Schloss_Montabaur#/media/Datei:Schloss_Montabaur_010.jpg

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AmeegaGuy 
Re: Where be Tabor?
Posted on 12-Jan-2020 17:32:56
#162 ]
Member
Joined: 23-Feb-2018
Posts: 81
From: Unknown

Someone posted regarding the 1280x1024 HDMI resolution. But this is to be an entry level system correct? It can be upgraded in respect to the video?

What I am curious about is the "A" designation in the name "A1222" while other A-EON projects have an "X designation such as "X5000". Why is this?

I had a bit of confusion until reading more posts. I thought the red "AAA" box shown on the a1222plus.com website was a picture of the A1222 system case! Does the a1222plus.com site hold a photograph of the actual system? I could not find one.

Last edited by AmeegaGuy on 12-Jan-2020 at 05:40 PM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
pavlor 
Re: Where be Tabor?
Posted on 12-Jan-2020 17:39:15
#163 ]
Elite Member
Joined: 10-Jul-2005
Posts: 9090
From: Unknown

@AmeegaGuy

Tabor has built in GFX (well, more or less plain frame-buffer), but anyone sane will use PCIe GFX card.

X = Xorro/XCore equiped motherboards (at least this was an explanation given earlier).

 Status: Offline
Profile     Report this post  
AmeegaGuy 
Re: Where be Tabor?
Posted on 12-Jan-2020 17:42:48
#164 ]
Member
Joined: 23-Feb-2018
Posts: 81
From: Unknown

@pavlor

I understand now about the "X" designation.
Thank you!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rob 
Re: Where be Tabor?
Posted on 12-Jan-2020 18:04:12
#165 ]
Elite Member
Joined: 20-Mar-2003
Posts: 5854
From: S.Wales

@pavlor

Quote:
@AmeegaGuy

Tabor has built in GFX (well, more or less plain frame-buffer), but anyone sane will use PCIe GFX card.


I find unlikely that an OS4 driver for the onboard video will even be written although it could have been useful for a second display for documentation.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
LarsB 
Re: Where be Tabor?
Posted on 13-Jan-2020 10:01:51
#166 ]
Member
Joined: 29-Jul-2019
Posts: 30
From: Unknown

@Rob I cant see anything bad about lowlevel GFX onboard. It can be useful for debugging for example. Sometimes issues with the GFX board pop up here and there. Maybe it could be a tool to bypass that.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tonyw 
Re: Where be Tabor?
Posted on 13-Jan-2020 11:20:13
#167 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 3185
From: Sydney (of course)

@Rob

The device driver for the on-chip graphics certainly exists and I demonstrated it at AmiWest last October.

The device is part of the P1022 CPU chip and is limited to 1280x1024 (although 1280x768 is a more common aspect ratio). The driver is part of the OS4 system, so it "just works", leaving the PCI-e port free for other devices. DVDs play on it as well as they do on the X5000 with a graphics card.

As someone said earlier, it is a framebuffer, but it works well and I need/use nothing else on my Tabor. It has the advantage of on-chip DMA, so it is also fast.



_________________
cheers
tony

Hyperion Support Forum: http://forum.hyperion-entertainment.biz/index.php

 Status: Offline
Profile     Report this post  
KimmoK 
Re: Where be Tabor?
Posted on 13-Jan-2020 12:24:41
#168 ]
Elite Member
Joined: 14-Mar-2003
Posts: 5188
From: Ylikiiminki, Finland

"it is a framebuffer, but it works well and I need/use nothing else on my Tabor"

The display data is in normal RAM. Little bit like the display of unexpanded A500 (minus blitter etc).
So, it is useful for 2D needs, at least.

I wonder if memory bus load (of the DIU output) can be detected when doing CPU benchmark?

(( It might be also fun for some low-level assembly coders, to max out what can be done with just the CPU w/o GPU help. Some insane developer could even build a GPU via SW running on the second core. ))

_________________
- KimmoK
// For freedom, for honor, for AMIGA
//
// Thing that I should find more time for: CC64 - 64bit Community Computer?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Everblue 
Re: Where be Tabor?
Posted on 13-Jan-2020 19:43:26
#169 ]
Cult Member
Joined: 24-Sep-2006
Posts: 638
From: Amigaland

I have contacted AmigaKit and they have confirmed that everyone pre ordering an AAA will get the chance to preorder an early bird A1222 at a discounted price, guaranteed.



_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outlawal2 
Re: Where be Tabor?
Posted on 13-Jan-2020 20:46:23
#170 ]
Member
Joined: 16-Apr-2010
Posts: 82
From: Unknown

@Everblue

That is interesting as they have already stated that they only have 100 of them available.

Unless they expect this to be a very poor response from the community and don't expect to even have 100 orders? Yet I Highly doubt that or they wouldn't manufacture the boards in the first place..

Some of this math does not add up...
Guess we will just wait and see as usual..



 Status: Offline
Profile     Report this post  
wawa 
Re: Where be Tabor?
Posted on 13-Jan-2020 21:49:36
#171 ]
Elite Member
Joined: 21-Jan-2008
Posts: 6259
From: Unknown

@outlawal2

Quote:
Unless they expect this to be a very poor response from the community


i think they can have their early estimates judging by what the response have been so far and might want to improve upon it.

Quote:
Yet I Highly doubt that or they wouldn't manufacture the boards in the first place..


except if manufacturing can be covered by sales and at least help to recover development costs if not allow for actual profit anymore.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
bison 
Re: Where be Tabor?
Posted on 14-Jan-2020 1:32:55
#172 ]
Super Member
Joined: 18-Dec-2007
Posts: 1531
From: N-Space

@tonyw

I could probably get by on frame buffer graphics too, but not 1280x1024. I like that aspect ratio for programming, but you can't get those monitors anymore. It would have to be something like 1360x768.

_________________
"Unix is supposed to fix that." -- Jay Miner

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Everblue 
Re: Where be Tabor?
Posted on 14-Jan-2020 5:28:27
#173 ]
Cult Member
Joined: 24-Sep-2006
Posts: 638
From: Amigaland

@outlawal2

They are going to sell a 100 AAA packs I guess

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Trixie 
Re: Where be Tabor?
Posted on 14-Jan-2020 6:57:57
#174 ]
Amiga Developer Team
Joined: 1-Sep-2003
Posts: 1892
From: Czech Republic

@Everblue

Quote:
They are going to sell a 100 AAA packs I guess

Of course the AAA pack sales will be capped at 100, what were people thinking? That they're going to entice 200 interested Tabor buyers and then tell the unlucky 100, "Oh thank you for your money, now enjoy our legacy stuff & cheesy merchandise?" That would indeed be suicidal marketing.

[Edit: spelling]

Last edited by Trixie on 14-Jan-2020 at 07:00 AM.

_________________
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast!

AmigaOne X5000/020 @ 2GHz / 4GB RAM / Radeon RX 560 / ESI Juli@ / AmigaOS 4.1 Final Edition
SAM440ep-flex @ 667MHz / 1GB RAM / Radeon 9250 / AmigaOS 4.1 Final Edition

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Everblue 
Re: Where be Tabor?
Posted on 14-Jan-2020 10:23:56
#175 ]
Cult Member
Joined: 24-Sep-2006
Posts: 638
From: Amigaland

@Trixie
Well yes, but then why specify this?

"The first hundred customers who purchase and register the new AAA package will be offered for a limited time option to purchase the forthcoming A1222 Plus motherboard at a special low introductory price."

Source: http://a1222plus.com/


_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: Where be Tabor?
Posted on 14-Jan-2020 11:25:15
#176 ]
Cult Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 566
From: Unknown

@Thread

Again how ironic/annoying/frustrating (delete as appropriate) must it be for you to miss out on something you have all been waiting for all this time simply because you have wasted time on a forum discussing semantics.

The mind boggles it truly does.

_________________
Amigaone X5000/20 4GB Radeon RX 550 Polaris 12 AmigaOS4.1 Final Edition Update 1
Amiga 1200 Workbench 3.1.4
Amiga CD32

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Everblue 
Re: Where be Tabor?
Posted on 14-Jan-2020 11:37:28
#177 ]
Cult Member
Joined: 24-Sep-2006
Posts: 638
From: Amigaland

@outrun1978
I have placed my order. I guess I'm free to discuss semantics now ;)

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
outrun1978 
Re: Where be Tabor?
Posted on 14-Jan-2020 11:42:25
#178 ]
Cult Member
Joined: 22-Feb-2015
Posts: 566
From: Unknown

@Everblue

Good for you 😉. Fingers crossed the A1222 gives you the same joy the X5000 has given me. I was certainly quite impressed with it playing around on it at Amiga 34


_________________
Amigaone X5000/20 4GB Radeon RX 550 Polaris 12 AmigaOS4.1 Final Edition Update 1
Amiga 1200 Workbench 3.1.4
Amiga CD32

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Everblue 
Re: Where be Tabor?
Posted on 14-Jan-2020 12:23:09
#179 ]
Cult Member
Joined: 24-Sep-2006
Posts: 638
From: Amigaland

@outrun1978

Hopefully it will. X5000 is way beyond my budget which is why I waited for the A1222.

_________________

 Status: Offline
Profile     Report this post  
cgutjahr 
Re: Where be Tabor?
Posted on 14-Jan-2020 14:14:29
#180 ]
Cult Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 888
From: Unknown

@Trixie

Quote:

Of course the AAA pack sales will be capped at 100, what were people thinking?

As of today, five days after this whole thing went online, and four days after they 'fixed' it, a1222plus.com still says:

Quote:

The first hundred customers who purchase and register the new AAA package will be offered [...]


and the product page in Amigakit's shop still says:

Quote:

can optionally request to be enrolled in the A1222 Plus Early Adopter programme (subject to availability [...])


Yeah, what were people thinking? It's almost as if they took A-EONkit's public statements at face value - silly bunch.

Quote:

That would indeed be suicidal marketing.

We're talking about the outfit who bought the rights to Aladdin 4D in 2014. Let's not pretend their behaviour looked sane until last week...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Goto page ( Previous Page 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 Next Page )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle