Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5654 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
» Home
» Features
» News
» Forums
» Classifieds
» Links
» Downloads
Extras
» OS4 Zone
» IRC Network
» AmigaWorld Radio
» Newsfeed
» Top Members
» Amiga Dealers
Information
» About Us
» FAQs
» Advertise
» Polls
» Terms of Service
» Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
20 crawler(s) on-line.
 7 guest(s) on-line.
 1 member(s) on-line.


 Epsilon

You are an anonymous user.
Register Now!
 Epsilon:  3 mins ago
 freak:  30 mins ago
 Rob:  35 mins ago
 dalek:  1 hr 49 mins ago
 redfox:  2 hrs 7 mins ago
 alanwall:  2 hrs 16 mins ago
 pseudaxos:  3 hrs 14 mins ago
 nbache:  3 hrs 39 mins ago
 saimo:  3 hrs 40 mins ago
 OneTimer1:  3 hrs 47 mins ago

Software News   Software News : OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
   posted by MikeB on 29-Oct-2004 19:58:30 (5600 reads)
At the official AWeb Open Source Project homepage, an AmigaOS4 PPC native version of the webbrowser AWeb 3.5 APL Lite has been made avaiable.
    

Related Links
· More about Software News
· News by MikeB


Most read story about Software News
UBoot 2010.06.04 for Sam460ex available

Last news about Software News
IBrowse 2.5 Released
Printer Friendly Page  Send this Story to a Friend

Goto page ( 1 | 2 | 3 )

PosterThread
FuZion 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 20:00:04
#1 ]
Super Member
Joined: 22-Nov-2003
Posts: 1962
From: Birmingham, England

Oh very nice,

I might just have to give this a run.

Thanks, FuZion.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Steff 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 20:31:47
#2 ]
Super Member
Joined: 11-Mar-2003
Posts: 1342
From: Göteborg, Sweden

Wow, really good news!

Now lets see if the iBrowse team can see that call and raise!


_________________
Fixed A1G4XE 7455 RX933PC with fried CPU
Sapphire Radeon 9100 128mb
ESI Juli@ 24bit 192kHz Envy24HT
Sil 680 Ultra Ata 133 E-ide
SeaGate Barracuda 120gb 8mb cache

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 20:39:22
#3 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8040
From: amigaguru.com

You need OS4 to run this program it tells me...OKAAAAY so what do i have then?


_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
HMK 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 20:53:01
#4 ]
Regular Member
Joined: 17-Mar-2003
Posts: 246
From: Denmark

Quote:
You need OS4 to run this program it tells me...OKAAAAY so what do i have then?


Could you please report what exactly happens and what version of the prerelease you are running, and if you were able to get past it?

Regards,
Henrik Mikael Kristensen
AWeb Development Team

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Tuxedo 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 21:12:56
#5 ]
Elite Member
Joined: 28-Nov-2003
Posts: 2319
From: Perugia, ITALY

Unfortunately here (g3@666 os4update), it works really unstable :(
Browsing www.amigaworld.net was impossible :(
Mybe I've made some mistake on installation?
I've installed it I've deleted old awebapl rebooted and launched aweb
os4 native...

Tuxedo.


_________________
Simone"Tuxedo"Monsignori, Perugia, ITALY.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
mbilla 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 21:30:00
#6 ]
Super Member
Joined: 25-May-2003
Posts: 1369
From: EU

It runs on my A1G4XE with AOS4 beta (prerelease update).
It is faster than iBrowse.

But it crashed when I tried to login at Amigaworld.net


_________________
A computerworld without MS products and Windows!
Connect your Amigas ...
...The Red ONE-A1XE G4 - A3000T- A3000 - A4000 - A2500- A1000 - A600 - CDTV - CD32...
and your PDAs and laptops ...
Psion 5mx Pro - Psion NetBook - Apple iPhone - MSI Wind OSX

 Status: Offline
Profile     Report this post  
cap 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 21:49:22
#7 ]
Regular Member
Joined: 30-Jan-2003
Posts: 283
From: Melton Mowbray - Porkpie centre.

It runs on my G4/800 A1 as well but when i come to login to
Amigaworld it says welcome but does not actually login.

Plus i have to accept cookies here thru Aweb but not Ibrowse-what gives?
I also get the grim reaper when quitting.


_________________
A1/G4 1GHZ

OS4.1 latest update.
1ghz Radeon Club3d 9250
Usb/Dma fixed.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
RWO 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 22:13:38
#8 ]
Regular Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 457
From: Denmark

Okey I'm writing this from AWeb, so, so far so good.

But this beta still shows small white boxes around the
menus am I the only one with this problem?

RWO


_________________
Debugging is a state of mind

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sicky 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 22:43:01
#9 ]
Elite Member
Joined: 11-Mar-2003
Posts: 2828
From: Essex, UK

@Toaks
Quote:
You need OS4 to run this program it tells me...OKAAAAY so what do i have then?


I had exactly the same even tho I have the very latest (up to date complete with last nights updates) build of OS4!

After a reboot it decided it would let me install.. strange.


_________________
SAM 460 with 2GB or RAM, 1000GB HD, 4 port SATA, DVDRW drive and Radeon HD 4650 GFX card.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Bean 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 22:45:08
#10 ]
Super Member
Joined: 4-Apr-2003
Posts: 1225
From: U.K.

Posting with it now.

Any idea how you can get SSL support with it? Or do I have to compile that in manually?

Cheers,

Bean.


_________________
OS4.1 + SAM Flex
RIP my A1XE.. that used to have an appetite for batteries!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
sicky 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 22:51:25
#11 ]
Elite Member
Joined: 11-Mar-2003
Posts: 2828
From: Essex, UK

@mbilla
Quote:
It is faster than iBrowse.


Yes I agree there, but it is very unstable (in my opinion) and I have about 4 Grim Reapers after I quit it.

If I hit the "continue" button in Grim Reaper it gives me another, and another so in the end I have to hit the "kill" button. After that my whole OS4 seems unstable and I find I have to reboot my AmigaOne

Page rendering is really fast but the way it handles cached pages is a real pain (as always was in AWeb), found myself having to delete the cache entirely before I could get websites to update correctly or to log into Amigaworld.

Good effort but needs sorting/fine tuning, but I will be sticking with IBrowse for now


_________________
SAM 460 with 2GB or RAM, 1000GB HD, 4 port SATA, DVDRW drive and Radeon HD 4650 GFX card.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
tomazkid 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 23:20:14
#12 ]
Team Member
Joined: 31-Jul-2003
Posts: 11694
From: Kristianstad, Sweden

I too get a few grimreapers after I quit it, choosing the kill option, seems to fix it.
The cache is another matter, I solved the problem by setting all cache-values to 0 (off).

The internal image-plugins seems to be 256 colour only, is this correct, no true colour?
Web-browsing seems stable though.


_________________
Site admins are people too..pooff!

 Status: Offline
Profile     Report this post  
jiyong 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 23:44:22
#13 ]
Cult Member
Joined: 25-Oct-2003
Posts: 594
From: Lelystad, The Netherlands

@RWO

Yes, I have the white boxes too.

Quiting Aweb seems to be very unstable. I actually got a recoverable alert.
Shouldn't it have been trapped by Grim Reaper?

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Varthall 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 29-Oct-2004 23:53:23
#14 ]
Super Member
Joined: 17-Feb-2004
Posts: 1552
From: Up Rough

AWeb seems stable here, using internal decoders. And quite fast, too! The only trouble I had was with gfx, which got corrupted on all the screens (even wb's one) after a while. I eventually found out that it happens with 32bit screens, switching to a 16bit one solved the problem. Thanks very much for this version, now we finally have a native, fast and fully working browser.

P.S. I've noted now the white boxes around amigaworld's boxes, too. And it once crashed when I exit. Otherwise, everything else goes well.

Varthall

Last edited by Varthall on 30-Oct-2004 at 01:33 AM.


_________________
AmigaOne XE - AmigaOS 4.1 - Freescale 7457 1GHz - 1GB ram
MPlayer for OS4: https://sourceforge.net/projects/mplayer-amigaos/

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Anonymous 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 30-Oct-2004 2:16:05
# ]



For those of you with stability problems: Try increasing stack a LOT. Like 500000. After I did that I haven't had any crashes with it. I also increased number of simultaneous connections and disk operations. Result? Fastest browser I've ever used.

 
     Report this post  
Paul 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 30-Oct-2004 2:59:24
#16 ]
Cult Member
Joined: 7-Mar-2003
Posts: 616
From: Michigan

Quote:
AWeb seems stable here, using internal decoders. And quite fast, too! The only trouble I had was with gfx, which got corrupted on all the screens (even wb's one) after a while. I eventually found out that it happens with 32bit screens, switching to a 16bit one solved the problem. Thanks very much for this version, now we finally have a native, fast and fully working browser.

P.S. I've noted now the white boxes around amigaworld's boxes, too. And it once crashed when I exit. Otherwise, everything else goes well.


White boxes. . . yes. I have those in Voyager, too. But instability, no. I have now increased the stack and the number of network connections and disk reads. But even without doing that, I didn't have any of the problems anyone has mentioned here.

I've never been a fan of AWeb in the past. But this is NICE. REALLY FAST compared to the other two browsers.

BTW, quoting here at AW doesn't work any better in AWeb than it does in IBrowse or Voyager.

But this is now my browser of choice. Too bad there isn't a way to import bookmarks from Voyager or IBrowse (CManager)

Paul


_________________
Builder of Frankenthousand, the monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Bodie 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 30-Oct-2004 4:05:09
#17 ]
Super Member
Joined: 9-Jan-2003
Posts: 1438
From: Azjol-Nerub

Runs very exceptionally quickly here . No crashes either, so far.

Nice work.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 30-Oct-2004 7:06:36
#18 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8040
From: amigaguru.com

HMK:im not a user of the prereleases, im a betatester.

and i get that message when i try to install aweb...

copying the files over works fine but i cant view pictures (gifs??)


_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Toaks 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 30-Oct-2004 7:11:09
#19 ]
Elite Member
Joined: 10-Mar-2003
Posts: 8040
From: amigaguru.com

@sicky: hmm wont budge here...tried to install it like...50 times.... and if i dont use the inistaller i cant see gfx on the pages (except for backgrounds)...

but it was stable as much as i saw and it was FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAST but dunno if thats because of the....ummm not loading pictures problem


_________________
See my blog and collection website! . https://www.blog.amigaguru.com

 Status: Offline
Profile     Report this post  
firbodi 
Re: OS4 native version of AWeb 3.5 APL Lite available
Posted on 30-Oct-2004 7:41:41
#20 ]
Super Member
Joined: 2-Sep-2003
Posts: 1046
From: Planet Earth!

Hi all,

i installed it just now and I'm typing in with AWeb. It's so fast! No problems with pitures either. Very stable so far.

Just it couldn't find the directory AWeb3 in Envarc: to install the OS4 settings! I had to make this dir manually!

Give it a try! You won't be using the emulated IBrowse anymore.

Oh! BTW, secure sites don't work!

Firbodi


_________________
MicroA1 G3, 512MB RAM, DVD-RW; and A1-SE G3,512MB RAM, CD-RW & DVD-ROM
Avatar: Perspolis, Capital of Achaemenid Empire 500 B.C.

 Status: Offline
Profile     Report this post  

Goto page ( 1 | 2 | 3 )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle