Click Here
home features news forums classifieds faqs links search
5755 members 
Amiga Q&A /  Free for All /  Emulation /  Gaming / (Latest Posts)
Login

Nickname

Password

Lost Password?

Don't have an account yet?
Register now!

Support Amigaworld.net
Your support is needed and is appreciated as Amigaworld.net is primarily dependent upon the support of its users.
Donate

Menu
Main sections
» Home
» Features
» News
» Forums
» Classifieds
» Links
» Downloads
Extras
» OS4 Zone
» IRC Network
» AmigaWorld Radio
» Newsfeed
» Top Members
» Amiga Dealers
Information
» About Us
» FAQs
» Advertise
» Polls
» Terms of Service
» Search

IRC Channel
Server: irc.amigaworld.net
Ports: 1024,5555, 6665-6669
SSL port: 6697
Channel: #Amigaworld
Channel Policy and Guidelines

Who's Online
83 crawler(s) on-line.
 19 guest(s) on-line.
 2 member(s) on-line.


 LarsB,  MEGA_RJ_MICAL

You are an anonymous user.
Register Now!
 MEGA_RJ_MICAL:  3 mins ago
 LarsB:  3 mins ago
 BigD:  5 mins ago
 Georg:  8 mins ago
 Templario:  10 mins ago
 evilFrog:  19 mins ago
 Dege:  21 mins ago
 BSzili:  46 mins ago
 arthoropod:  1 hr 41 mins ago
 Marcian:  1 hr 48 mins ago

Software News   Software News : PerfectPaint fix avilable
   posted by VooDoo on 12-Feb-2006 23:56:15 (3466 reads)
PerfectPaint: "Pre-68k-fix-Version" for AmigaOS 4 & MorphOS!! With this patch You can run this great GFX app on OS4 and MOS!

http://www.blackbird-net.de/
    

Related Links
· More about Software News
· News by VooDoo


Most read story about Software News
UBoot 2010.06.04 for Sam460ex available

Last news about Software News
Goadf! 3.0 has been released
Printer Friendly Page  Send this Story to a Friend

Goto page ( 1 | 2 )

PosterThread
AmigaClyde 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 1:24:05
#1 ]
Elite Member
Joined: 8-Mar-2003
Posts: 2007
From: Noranda Canada

Thanks for the news. Downloading.


_________________
---------
AmigaClyde

µA1-C 750GX@800 using OS4.1

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ChaosLord 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 1:44:16
#2 ]
Cult Member
Joined: 4-Apr-2005
Posts: 782
From: Houston, Texas USA

I don't understand?

I thought Perfect Paint was system friendly?

I thought all system friendly apps already worked on OS4 and MOS?

What did you have to change to make it work on OS4 and MOS?

(I need to know this so I can port my OS3.1 game to OS4 and/or MOS)


_________________
Wanna try a wonderfull magical Amiga strategy game?
Total Chaos AGA

 Status: Offline
Profile     Report this post  
spotUP 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 2:27:47
#3 ]
Elite Member
Joined: 19-Aug-2003
Posts: 2896
From: Up Rough Demo Squad

cool!...


_________________
AOS4 Betatester, Peg2, G4@1ghz, Radeon 9250 256mb, 1gb RAM.

http://www.asciiarena.com
http://www.uprough.net

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ikir 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 7:06:44
#4 ]
Elite Member
Joined: 18-Dec-2002
Posts: 5646
From: Italy

WOOOW! Sometimes dreams become reality


_________________
Amiga News.it
Sam460ex 1,15Ghz
2GB RAM, 120GB Crucial v4 SSD, 32GB SDHC
Radeon HD 6450 1GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Rudei 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 7:32:46
#5 ]
Elite Member
Joined: 20-Nov-2002
Posts: 3583
From: Dallas, Texas

Wicked.

Thanks, Rude!


_________________
Nissan GTR '08

 Status: Offline
Profile     Report this post  
FuZion 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 7:54:06
#6 ]
Super Member
Joined: 22-Nov-2003
Posts: 1962
From: Birmingham, England

Brilliant news. Thank you very much!

FuZion.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Mr_Capehill 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 8:37:00
#7 ]
Super Member
Joined: 15-Mar-2003
Posts: 1931
From: Yharnam

The problem is possibly explained in the text but I can't read German.

ChaosLord: well it's simple, don't poke anything and don't assume custom chips ;) Use APIs.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ikir 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 8:45:10
#8 ]
Elite Member
Joined: 18-Dec-2002
Posts: 5646
From: Italy

Do i need the original archive? Or just this one?


_________________
Amiga News.it
Sam460ex 1,15Ghz
2GB RAM, 120GB Crucial v4 SSD, 32GB SDHC
Radeon HD 6450 1GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Chip 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 9:31:38
#9 ]
Cult Member
Joined: 4-Mar-2005
Posts: 574
From: Budapest, Hungary

????
Sorry, but I don't get it. It works fine for me without any patch.
Can we get any explanation what does it fixes?

EDIT: Sorry I mixed up with PersonalPaint ! Anyway, an english explanation about the fix still would be welcome.

Last edited by Chip on 13-Feb-2006 at 09:53 AM.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
elwood 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 10:20:33
#10 ]
Elite Member
Joined: 17-Sep-2003
Posts: 3424
From: Lyon, France

Translated from Amiga Impact (french).

Marco 'Blackbird' Möring released a beta-version of his port of Perfect Paint that allows to make it work more nicely on AmigaOS 4.0 and MorphOS.

Perfect Paint was done by Georges Halvadjian in BlitzBasic. Blackbird ported this version to AmiBlitz2 without using the Classic Amiga CIAs so that it can run on newer machines.

This version is beta and has still bugs but the basic functions should already be usable. The list of working functions and todo ones is in file ItschiWitschi.txt (in german).

Thanks to Fenrix for the translation into French


_________________
Philippe 'Elwood' Ferrucci
Sam460 1.10 Ghz
AmigaOS 4 betatester
Amiga Translator Organisation

 Status: Offline
Profile     Report this post  
TrebleSix 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 10:21:42
#11 ]
Elite Member
Joined: 6-Sep-2004
Posts: 3747
From: Pembrokeshire, Wales

Nice one.


_________________
Dark Lord Design Wicked Solutions For Damned Problems

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Zorro 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 11:38:15
#12 ]
Super Member
Joined: 30-Apr-2003
Posts: 1081
From: Italy



...another little hole has been filled.


_________________
-------------------------------
AmigaOS, the last hope...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Kicko 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 11:58:07
#13 ]
Elite Member
Joined: 19-Jun-2004
Posts: 5009
From: Sweden

Thanks. I hope it works good. My favourite artpackage.
So the next thing is arteffect os4 version hehe.

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Blackbird 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 12:16:16
#14 ]
Member
Joined: 17-Dec-2003
Posts: 85
From: Germany

Quote:

I don't understand?

I thought Perfect Paint was system friendly?

I thought all system friendly apps already worked on OS4 and MOS?

What did you have to change to make it work on OS4 and MOS?

(I need to know this so I can port my OS3.1 game to OS4 and/or MOS)


The Old PfPaint has Bugs and Memoryleaks. This is fix in my version.
TTF-Fonts works now right.

i have add one little Feature in the Animview, you can now choose 196x196 in the Preview Window

You have a Game in Basic that should run under OS4/MOS ?

I think you should only take systemfriendly Commands, better you use the Thilos Include and rewrite your Source. And !!! Use Ab2V2.44 with newest acid/deflibs all.res and so one...

@all
I hope i can fix the last Bugs and add new features

Thanks a lot for your Comments !

btw: you should all learn german, that makes Things easyer, my english is not so good as my german :D

 Status: Offline
Profile     Report this post  
elwood 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 12:37:40
#15 ]
Elite Member
Joined: 17-Sep-2003
Posts: 3424
From: Lyon, France

Your english is more than enough. Really.


_________________
Philippe 'Elwood' Ferrucci
Sam460 1.10 Ghz
AmigaOS 4 betatester
Amiga Translator Organisation

 Status: Offline
Profile     Report this post  
ikir 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 15:19:16
#16 ]
Elite Member
Joined: 18-Dec-2002
Posts: 5646
From: Italy

What i need to run Perfect Paint? I downloaded last official version (no installation script), then i copied over the update. run it. It didn't find the font. Copied the font to FONT:. Tried again. No luck, it needs jpeg.librabry. Downloaded from aminet and installed wos version. Finally it starts and ask me screenmode, i click on start and...... GR.


_________________
Amiga News.it
Sam460ex 1,15Ghz
2GB RAM, 120GB Crucial v4 SSD, 32GB SDHC
Radeon HD 6450 1GB

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Blackbird 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 15:44:24
#17 ]
Member
Joined: 17-Dec-2003
Posts: 85
From: Germany

@ikir

my Version is a Fullinstall, you not need the original version to Install.

copy where ever you want, copy the PfPaint.font to Fonts:

In the Tools-drawer can you found the Tools i found that are Nativ-versions for OS4 and MOS (PngtoolOS4 and so one, you should rename it...) MOS is for the Moment default...

Have you install:

jpeg.library
ttengine.library
zlib.library
guigfx.library
render.library
xpkmaster.library
wizard.library

on your System ?

My Problem is by the Time, that my AmigaOne XE ist defect.The Beast ist broken short for Christmas :( The search for the Chip (CS5155) is happily ended.
I wait for the repair is finished....This can take a while....

This time PfP will compile under MOS1.4.5 with newest Ambient and MUI4.

hope this help a little, i should write a better and more Errorhandling :D

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Blackbird 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 15:46:02
#18 ]
Member
Joined: 17-Dec-2003
Posts: 85
From: Germany

someone report me a GR is comming by startup. You can this ignore, i will fix this when my machine is here

 Status: Offline
Profile     Report this post  
Blackbird 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 16:23:02
#19 ]
Member
Joined: 17-Dec-2003
Posts: 85
From: Germany

argl...

forget...

You should also a new Screen defined for PfPaint

starts Prefs/screens
start PfPaint
in Screens choose "add" an search for the Screen "Perfect_Paint.1"

Under "GUI" choose "Settings" use defaults
"use gui pens" as default set the Checkmark


under Palette :
"Settings:" use defaults
and "use defined colors" Never set the Checkmark under "dont lock defined colors"


save
Reboot

e voila

this is a Bug under OS4, on MOS works correct without any changes...

 Status: Offline
Profile     Report this post  
mlehto 
Re: PerfectPaint fix avilable!!
Posted on 13-Feb-2006 17:41:25
#20 ]
Super Member
Joined: 4-Dec-2004
Posts: 1006
From: Unknown

Hey thanks !! This was big hole in non-working program list !!

 Status: Offline
Profile     Report this post  

Goto page ( 1 | 2 )

[ home ][ about us ][ privacy ] [ forums ][ classifieds ] [ links ][ news archive ] [ link to us ][ user account ]
Copyright (C) 2000 - 2019 Amigaworld.net.
Amigaworld.net was originally founded by David Doyle